Cabinet stomatologic aldadent logo Cabinet stomatologic home rollCabinet stomatologic galerieCabinet stomatologic contact Implantari dentare susdr
            Implantari dentare dinti
      Urgente stomatologice reclama  
      021.665.52.50
0726.844.367
 
 

Cel mai important obiectiv al nostru
este asigurarea confortului
pacienţilor noştri

Pentru că sănătatea şi confortul copilului
sunt extrem de importante
vă aşteptăm la noi.

Nu se sacrifica integritatea
dintilor vecini estetic
- lucrarile pe implanturi
dentare arata identic cu
dintii naturali

 

IMPLANTURI DENTARE

 Implanturile dentare sunt o solutie ideala pentru persoanele ce sufera de lipsa dintilor. Implanturile dentare pe care le folosim se aplica in doi timpi:

Timpul I

Este reprezentat de actul chirurgical prin care se introduce in osul maxilar sau mandibular implantul dentar unde este lasat aproximativ intre 4 si 6 luni.

Timpul II

Se aplica un bont protetic pe implant prin insurubare pe care apoi se face lucrarea protetica.
In lipsa unui dinte sau a multor dinti, implantologia vine ca o solutie ideala pentru rezolvarea problemelor protetice.
Implantul dentar este din titan si are rolul unei radacini pe care este fixata o lucrare dentara.
Prin implantologia dentara se poate imbunatati vizibil estetica pacientului, procesul de masticatie si vorbirea.
Este un act chirurgical nedureros, usor de suportat de pacient si cu o durata scurta de timp.
Ce este un implant? Un implant dentar este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala.
Cine poate beneficia de implantele dentare? Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti, datorita accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor cariei dentare, poate beneficia de terapie implantara. Daca lipsesc unul sau mai multi dinti, restaurarile protetice pe implante pot inlocui dintii lipsa.
Este dureroasa interventia? Aplicarea implantelor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp.
Ce riscuri presupun implantele? Multe studii clinice asupra tratamentului cu implante dentare au aratat ca rezultatele pe termen lung sunt pozitive. Conceptia implantelor si tratamentul lor de suprafata asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la conservarea osului. Toate acestea ajuta la conservarea conturului partilor moi si dau un aspect natural.
De ce implantele sunt realizate din titan? Titanul este un material biocompatibil, incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.
Voi fi fara dinti pe durata tratamentului? Nu, se pot realiza coroane sau proteze provizorii pentru aceasta perioada.
Cum trebuie intretinuti noii mei dinti? Pentru a intretine un bun rezultat este suficient periajul dentar si utilizarea atei dentare. Stomatologul va va explica exact cum se realizeaza aceasta.
Implanturile dentare reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.
Recomandari
E bine de precizat ca dupa operatie pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.
Implanturile dentare va imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade "cu gura pana la urechi". Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin implant dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.

 

  Cabinet stomatologic dinte